Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie idealne na obiad, łatwe w przygotowaniu, przy tym niezwykle sycące i smaczne.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie.
Po tym czasie lekko przestudzić je, przekroić na pół i piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 15 min.
Śmietanę doprawić solą i pieprzem. Upieczone ziemniaki przekroić na pół, podawać z wędzoną rybą i przygotowaną śmietaną. Dekorować cytryną i koperkiem