Do góry

Przekąski Przepis na:

pieczony boczek z musztardą

Przekąski

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 3476

Dodano: 23.03.2013

Odsłon: 7812

ja robiłam z 1 kg boczku ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić z większej ilości :) po upieczeniu zostało 68 dkg :)

Składniki

  • 1 kg surowego boczku
  • sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, majeranek
  • 3 łyżeczki ostrej musztardy
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso umyć i przekroić wzdłuż przez środek, nie dokrawając do końca tak aby powstał długi płat mięsa. Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem z obu stron. Natrzeć przyprawami z obu stron. Tą część, którą będziemy zawijać do środka posmarować musztardą. Ściśle zawijać boczek, następnie obwiązać sznurkiem lub nićmi. Przełożyć do naczynia żaroodpornego przykrywanego. Piec w 180 stopniach ok. 90 minut.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 24 marca 2013 Boczuś pierwsza klasa :))) 5-ka pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 24 marca 2013 dziękuję Wam serdecznie, z musztardą ma inny smak :)) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 23 marca 2013 Robię taką roladę lecz bez musztardy jakoś mnie nie olśniło żeby jej użyć. Teraz po zobaczeniu Twojej roladki jestem pewna że w najbliższym czasie boczek zrobię właśnie tak bo musztarda z pewnością dodaje mu pikanterii:-))5 dużaaaa

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 23 marca 2013 Pyszna wędlinka , taką mogę jeść na okrągło - twój boczuś jest wyjątkowo chudziutki i pyszniutki :))) pozdrówka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń