Do góry

Dania główne Przepis na:

PIECZONY KURCZAK NA BUTELCE.

Dania główne

Autor: juczka

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 326

Dodano: 30.09.2009

Odsłon: 12176

SMACZNY,SOCZYSTY I CHRUPIĄCY KURCZAK.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. KURCZAKA CZYŚCIMY,DOKŁADNIE MYJEMY,A NASTĘPNIE NACIERAMY PRZYPRAWAMI,POZOSTAWIAMY TAK NA OKOŁO 2 GODZINY,POCZYM NAKŁADAMY NA BUTELKĘ, DO BUTELKI NALEWAMY TAK DO POŁOWY WODY BUTELKA MOŻE BYĆ PO PIWIE TAK NAŁOŻONEGO NA BUTELKĘ KURCZAKA WKŁADAMY DO PIEKARNIKA PIECZEMY OKOŁO 1 GODZ.SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

artur56 21 kwietnia 2010 Witam
W jakiej temperaturze był pieczony kurczak
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Chopin 28 grudnia 2009 A jaka etykieta ma być na butelce?
Ja widziałem ten przepis w jednej z książek o gotowaniu - tam jest puszka piwa (otwarta z piwem w środku), a nie butelka - reszta się zgadza :) Gdyby użyć zamkniętej puszki efekt byłby "wystrzałowy" :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juczka 30 września 2009 TAK TEN KURCZAK JEST JUŻ UPIECZONY,A TO ŻE TAKI DUŻY TO POPROSTU JES POWIĘKSZONY,I NA PEWNO NIE MA CO GO PORÓWNYWAĆ DO SKLEPOWYCH-FĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘE POZDRAWIAM:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juczka 30 września 2009 WITAM KOKO ,MASZ RACJĘ MOŻNA DOŁOŻYĆ MAJONEZ,A TAKZE MOŻNA POLEWAĆ PIWEM LUB WINEM JES WYŚMIENITY.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 30 września 2009 duży ten kurczak (chyba już upieczony) - nie taki jak w większości sklepów sprzedają :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 30 września 2009 bardzo dobrze jest umieścić butelkę razem z kurczakiem np.na blaszce do pieczenia ciast wypełnionej wodą 1/3 objętości-zapobiegnie to przypalaniu się tłuszczu,który będzie kapał podczas pieczenia.Można co jakiś czas położyć łyżeczkę majonezu na wierzch kurczaka-tam gdzie wychodzi szyja,doda to aromatu i polepszy smak.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń