Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony kurczak w jarzynach

Dania główne

Autor: mateuszek

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 24

Dodano: 05.06.2009

Odsłon: 1166

dobrutkie

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Tuske kurczaka umyc i osuszyc.Natrzec solą i pieprzem od srodka i na zewnątrz.Umiescic w brytfanie,polac gorącym tluszczem.Piec 1 i 1/2 godziny w temperaturze 200 stopni.W tym czasie osuszyc i obrac marchewki a nastepnie pokroic je w plasterki.Seler oczyscic umyc i pokroic na kawalki.Cebule pokroic w krązki,czosnek w cieniutkie paski.Przygotowanymi jarzynami oblozyc kurczaka po 30 minutach pieczenia.Doprawic do smaku solą i bialym pieprzem oraz tymiankiem.Stopniowo podlewac rosolem i wytwarzającym sie sosem.Potrawe wyjąc z piekarnika jarzyny ponownie doprawic do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: rosuł

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń