Do góry

Desery Przepis na:

pieczony pierog z kapusta

Desery

Autor: lara1908

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 55

Dodano: 18.02.2009

Odsłon: 1398

jest nietrudne w robieniu,smaczne

Składniki

  • maka, 40dag
  • maslo, 20dag
  • smiatana, 1/3szk
  • proszek do pieczenia, .1/2pacz.
  • na farsz-kapusta kiszona, 50dag
  • moga byc pieczarki lub inne dodatk+czosnek-zabek,jajo,przyprawy,olej
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. posiekaj make z maslem+jajko,żółtko smietane,sol , proszek do pieczenia-szybko zagniesc ciasto.schłodzic kapuste pokroic ,dodac do usmazonych przed tym pieczarek lub innych dodatkow z cebula,dusic 30min.ostudzic,wymieszac z jajkiem. ciasto rozwalkowac na gubosc ok.6mm wylozyc farsz.zlepic brzegi.pierog wylozyc na natluszczonej blasze.posmarowac jajkiem.piec ok.40min.temp.200st na zloty kolor

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lara1908 02 marca 2009 to jest naprwde pyszne..ja dodawałam pieczarek...szybko zniknął ten pierog :>pozdrawiem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 02 marca 2009 to musi być przepyszne , mam zamiar spróbować , tylko chyba dodam do farszu nieco mięska, jestem strasznie mięsożerna

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń