Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony pstrąg

Dania główne

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 216 Ocena: 2040

Dodano: 05.08.2012

Odsłon: 4311

Tak przygotowany pstrąg jest wyjątkowo aromatyczny i delikatny

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta pstrąga oprószyłam solą, pieprzem, suszoną natką pietruszki (niestety, tylko taką miałam) i natarłam jednym małym wyciśniętym ząbkiem czosnku. Pstrąga koniecznie trzeba piec ze skórą, ponieważ jego mięsko jest tak delikatne, że mogłoby się rozpaść podczas pieczenia lub później jedzenia. Zawinęłam rybę w folię aluminiową. W międzyczasie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni od 30 minut piekły się już ziemniaki pokrojone w kształt frytek. Dołożyłam aluminiowe zawiniątka i piekłam jeszcze 15 minut. Podałam z pieczarkami usmażonymi z cebulą z dużą ilością pieprzu.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 05 sierpnia 2012 Wygląda apetycznie.Bardzo lubię pstrąga i przyrządzam podobnie jak Ty,jest super:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń