Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik jest wilgotny, delikatny, smakowity...................SMACZNEGO!!!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
jajka utrzeć w robocie z cukrem na puszysto na kogel-mogel
do masy wsypać budyń malinowy, twaróg z wiaderka i krótko wymieszać do połączenia składników
z jajka, mąki, zimnej palmy, cukru mikserem utrzeć ciasto jak kruszonka, blaszka 24x29 cm wysmarowana tłuszczem i wyłożona papierem do pieczenia, na dno blaszki rozłożyć ciasto i przyklepać je do dna, na ciasto wylać masę serową
na wierzchu poukładać gęsto połówki truskawek
piec w temperaturze 190C około 55 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc