Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu dobre danie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
szczupaka sprawić,umyc i osuszyć,obsypać kucharkiem,pieprzem i solą ( trochę)
cebule pokroić w cienkie plasterki ,obłozyć nimi rybe i odstawic na 3 godziny
rybe owinąc plasterkami boczku i wstawic do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut
sos:na gorący olej wrzucic posiekaną cebulę,podsmazyc ,dodać kurki i podsmazyc,następnie wlac szklankę wody,dodac pokrojonego selera,troszke pieprzu i lekko posolic (mozna dodac maggi) i dusic
z wody ,mąki i smietany zrobić sos ,dodać do grzybów i chwile pogotowac,na koniec dodac natke pietruszki
na półmisek wyłozyc duszone grzyby,a na nie upieczona rybę
podawać z ziemniakami z wody i sałatką z ogórka i rzodkwi (długiej i białej)