Do góry

Desery Przepis na:

Piegusek

Desery

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 29107

Pyszny smak znany z dzieciństwa.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ucierac po kolei: masło, jak bedzie juz puszyste, dodac cukier, potem pojedynczo jajka, potem po trochu mąke przesianą z proszkiem, na koniec suchy mak. Masę przełożyć do keksówki, wyściełanej papierem do pieczenia.

  2. Piec ok pół godziny w 170 stopniach.Wierzch można posypać cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową ale saute jest równie pyszny. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 16 listopada 2009 Myślę, że jak spróbuję to się przestawię na ten przepis ponieważ do mojego pieguska potrzeba aż 8 białek. Wtedy z żółtek piekę kruche ciastka z 2 kg mąki. Straszne...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

swiruska 01 lipca 2009 mniaaami! zrobiłam i cała rodzina zachwala. extra ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 24 czerwca 2009 Moja babcia taki piecze czasem... Jest przepyszny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 20 czerwca 2009 Wszystko zależy od foremki, ja mam malutką... :) Ale przecież podwojenie porcji, to nie problem. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

guzior 19 czerwca 2009 Ciacho dobre,ale fakt......trzeba je zrobić z podwójnych składników,bo wychodzi bardzo niski.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi123 13 czerwca 2009 to ciasto powinno robić się z podwójnych składników wtedy będzie wyższe-ale ogólnie jest dobre<<<<

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 29 maja 2009 Nie, wystarczy zwykły suchy, taki prosto z torebki. Fajnie trzeszczy w zębach. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń