Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto z makiem z kremem z kaszy manny o smaku migdałowym
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 156
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 156
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
Ciasto: Utrzeć margarynę z cukrem, dodać jajka i po kolei resztę składników. Piec w temp. 180 stopni 30-35 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Wkład kokosowy: Ubić białka, dodać cukier, na końcu wiórki i wymieszać delikatnie łyżką. Piec na złoty kolor.
Krem z manny: Mleko zagotować z cukrem waniliowym, dodać kaszę, zagotować i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać wystudzoną mannę, a na końcu jajko i aromat.
Polewa: rozpuścić masło, dodać posiekaną czekoladę, podgrzewać do rozpuszczenia czekolady.
Ciasto po wystudzeniu przeciąć na 2 placki, nasączyć herbatą. Połowę kremu wyłożyć na 1 placek, przykryć wkładem kokosowym, posmarować resztą kremu, przykryć 2 plackiem, polać polewą. Schłodzić.