Do góry

Desery Przepis na:

PIERDYKIELE

Desery

Autor: illonaw26

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 258

Dodano: 26.08.2009

Odsłon: 11077

Mini pączusie dla małych i dużych smakoszy

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto ( drożdże rozpuścić w letnim mleku).Przykryć do wyrośnięcia, tak aby podwoiło swoją objętość.

  2. Gdy ciasto jest już gotowe, wydzielać kawałki, rozwałkować i kieliszkiem wykrawać mini pączusie. I tak, aż wyrobimy całe ciasto. W głębokim naczyniu rozgrzać olej( ja używam szerokiej patelni o wysokich bokach). Na rozgrzany olej rzucamy pączusie i smażymy(trzeba pilnować, bo bardzo szybko się smażą). Ostygnięte obtaczamy w cukrze pudrze. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

illonaw26 26 sierpnia 2009 Nie wiem jaką wagę maja drożdże, ale chodzi mi o kostkę tą normalną małą, którą można dostać w każdym sklepie. Ale możesz także dodać 2 opakowania suszonych.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 26 sierpnia 2009 A jedna paczka drożdzy to Ci chodzi o 10 dag?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń