Do góry

Desery Przepis na:

Pierniczki miętowe

Desery

Autor: yumi

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 30

Dodano: 06.01.2010

Odsłon: 677

Z miętką w kształcie kuleczek

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Miód dodać do przegotowanej ciepłej wody, wymieszać. Po wystudzeniu połączyć z mąką, sodą i miętą. Ciasto starannie wyrobić, zawinąć w ściereczkę i na kilka dni pozostawić w lodówce. Po tym czasie formować z niego kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń