Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starego "Poradnika Domowego"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Składniki
Podgrzać w rondelku łyżeczkę cukru do zrumienienia a następnie wlać łyżkę gorącej wody i mieszając dodać pozostały cukier,masło i przyprawę do pierników.Zdjąć z ognia i wystudzić.Po wystudzeniu przełożyć masę do miski i dodać mąkę,jajka,sodę wymieszaną z odrobiną wody i zagnieść ciasto.Na stolnicy wysypanej mąką rozwałkować ciasto na grubość ok 5 mm.Wycinać z ciasta ciasteczka o dowolnym kształcie i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w ok 180 st na rumiano (ok 10-15 min) Jeszcze ciepłe posmarować lukrem utartym z podanych z cukru pudru,białka i soku z cytryny.Dowolnie ozdobić.