Do góry

Desery Przepis na:

PIERNIK

Przepis dnia 2009-12-21
Desery

Autor: BOZENA14245

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 112

Dodano: 25.11.2009

Odsłon: 23351

Smaczne ciacho do kawy..

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę , cukier,śmietanę i miód zagotować.Dodać przyprawy do pierników, mąkę , wymieszać.Odstawić do ostygnięcia.Do zimnej masy dodać żółtka, sodę rozpuszczoną w odrobinie wody i wymieszać, dodać ubite białka, delikatnie wymieszać i wylać na dużą blachę. Piec okolo godziny w temperaturze 190stopni. Po upieczeniu polać polewą. Smacznego..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kiciula 16 grudnia 2010 A jaka śmietana ma być 12% 18% czy 30%?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 06 grudnia 2009 Wygląda bardzo ładnie. Chyba się skuszę ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 25 listopada 2009 Hmm, już czuję ten charakterystyczny, piernikowy aromat. :) Proszę napisać, na jaką blaszkę ta porcja. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń