Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik nie tylko na swięta. :)
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9172
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 25
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10452
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 20
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 33
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9172
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 25
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10452
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 20
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 33
Składniki
Ubić żółtka z cukrem, dodać olej i miód.
Przesiać mąkę z soda i proszkiem do pieczenia i z przyprawą do piernika. Do maki dodajemy ubite żółtka , nastepnie dodajemy esensje herbacianą i ubitą piane z białek. Cale ciasto mieszamy delikatnie, do tego dodajemy kakao i bakalie. Mieszamy wszystko jeszcze raz.
Ciasto włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą formy.
Piec ciasto około 60 minut w 180 stopni C. Ale trzeba pod koniec ciasto sprawdzać, ponieważ każdy piekarnik jest inny, aby sie ciasto nie przypaliło. Ja sprawdzam długa wykałaczką masę ciasta czy jest jeszcze surowa. .
Następnie ostudzone ciasto polewam masą czekoladową i posypuję migdałami.