Do góry

Desery Przepis na:

piernik bez miodu

Desery

Autor: danutakalafut

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 17.06.2009

Odsłon: 1400

szybkie wykonanie i mało pracochłonne!! polecam...........

Składniki

  • jajka, 3
  • dżem z czarnej porzeczki, pół słoiczka
  • cukier,mleko,, po 1 szklance
  • mąka, 2 szklanki
  • olej, 1/2szklanki
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • cynamon,soda,kakao, 1 łyżeczka
  • przyprawa do piernika, 2 łyżeczki
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki dobrze wynieszać mikserem.

  2. blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.

  3. wylać ciasto na blachę.róeno rozprowadzić i piec ok.40 min. w temp.180.C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helcia 20 października 2009 I udał sie!Wyrósł ślicznie.A znikał z talerza baaardzo szybko:)Jeszcze nie raz go zrobie,i spróbuje przełożyć powidłem.Dzięki za przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helcia 19 października 2009 Zaciekawił mnie ten przepis.Mam nadzieje że z moim talentem do ciast sie uda:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń