Do góry

Desery Przepis na:

PIERNIK SWIATECZNY

Desery

Autor: linusia

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 409

Dodano: 20.12.2009

Odsłon: 6545

smaczny latwy w zrobieniu piernik ZAWSZE SIE UDAJE PRZEPIS ZACZERPNIETY Z GAZETY OLIVIA

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zagotowac w garnku maslo, cukier, wode, miod, kakao, cukier waniliowy,przyprawe do piernikow i dzem PRZESTUDZIC

  2. stopniowo odawac make z proszkiem i jajka miksowac do uzyskania gladkiej masy JA DO MASY DODAJE ORZECHY POSIEKANE I RODZYNKI

  3. piec 45min w temperaturze 190stopni

  4. powystudzeniu mozna ozdobic polewa czekoladowa

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

m_isia1 06 maja 2010 jaka ma być wielkość formy?pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 21 grudnia 2009 Czy piernik da się zjeść zaraz po wystygnięciu, czy jest twardy i trzeba upiec wcześniej? Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

linusia 20 grudnia 2009 250g masla
1.5szkalnki cukru
3/4szklanki wody
3lyzki kakao
opakowanie cukru waniliowego
4jaja
2szkalnki maki
2lyzeczki proszku do pieczenia
4lyzki miodu
0.5 sloika dzemu porzeczkowego
opakowanie przyprawy do piernikow

nie wiem dlaczego ale wykasowalo skaldniki wiec dodaje je raz jeszcze

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń