Do góry

Desery Przepis na:

Piernik z wisniami i powidlami

Desery

Autor: Sugarspice

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1199

Dodano: 24.12.2009

Odsłon: 10117

ekspresowy piernik

Składniki

  • piernik delecta xxl, 1 paczka
  • powidla, sloiczek
  • wisnie z alkoholu, sloiczek
  • polewa czekoladowa, 1 opakowanie
  • posypka kolorowa, do dekoracji
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piernik pieczemy wg przepisu na opakowaniu.

  2. Po przestudzeniu przekrajamy na pol, nasaczamy wisniowka.

  3. Powidla mieszamy z wisniami i przekladamy nimi piernik

  4. nakladamy druga polowke polewamy polewa czekoladowa i stroimy wg uznania.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 25 grudnia 2009 wisnie w alkoholu niestety domowej roboty :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiesia47 25 grudnia 2009 Jak robiłam keksa wg tego przepisu - to niestety bakalie opadały na spód ciasta a ciasto było za słodkie.Zwiększyłam ilość mąki do 30 dkg a ilość cukru zmniejszyłam do 15 dkg (bakalie są słodkie);wtedy keks wyszedł mi idealnie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń