Do góry

Przekąski Przepis na:

pierogi

Przepis dnia 2008-04-22
Przekąski

Autor: lenarafal

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 1940

Dodano: 24.01.2008

Odsłon: 30718

pierogi i mięso z kraba

Składniki

  • farsz:mięso kraba z puszki- szklanka
  • por-pół szklanki
  • ugotowany ryż-pół szklanki
  • szafran
  • sól,pieprz cayenne
  • oliwa do smażenia
  • ciasto:z 5-ciu jaj lub wcale ,z woda zimna lub gorącą-kto jak lubi
  • sos sojowy
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. por smażymy, dodajemy mięso kraba, szafran, sól, pieprz-wszystko smażymy około 5 minut i mieszamy z ryżem. lepimy pierogi i wrzucamy na rozgrzaną oliwę, smażymy na małym ogniu i na złoty kolor. podawać z sosem sojowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Agentka 10 kwietnia 2014 bardzo proszę o przepis na takie pierożki !!!!!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agentka 22 listopada 2013 Witam , proszę podać przepis na ciasto- dokładny . Długo szukałam takich pierogów

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń