Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie najlepsze ciasto na pierogi które zawsze wychodzi!! Takie pierogi są uwielbiane u mnie w domu z dodatkiem śmietanki czy barszczu czerwonego - niebo w gębie ;)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Składniki
Mąkę przesiać, dodać wodę i olej oraz sól. Ciasto zagnieść aby było elastyczne. Odstawić na chwilę pod przykryciem. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i lekko przestudzić. Przecisnąć ser i ziemniaki przez praskę. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć, dodać do ziemniaków i sera - doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać.
Ciasto rozwałkować cienko. Formą do pierogów wykrawać kółka i nakładać farsz.
Pierogi wrzucić do wrzącej wody i gotować aż do wypłynięcia i jeszcze małą chwilkę. Podawać z cebulką podsmażoną. Smacznego!!