Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ruskie inaczej

Dania główne

Autor: jasiek57

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 13

Dodano: 02.01.2010

Odsłon: 2548

szybko , tanio, smacznie.

Składniki

  • ziemniaki gotowane, 0,5 kg
  • Ser biały, 0,5 kg
  • cebula, 5 średnich
  • przyprawy: sól, pieprz, maggi.
  • olej do podsmażenia cebuli
  • mąka
  • jajko, 1 szt
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulę kroimy w ćwierć krążki i podsmażamy na oleju , mieszamy z serem i ziemniakami , łyżką tak aby pozostały wyrażne grudki wszystkich składników , doprawiamy solą i pieprzem i maggi jak ktoś lubi. Zagniatamy ciasto i robimy pierogi z tym farszem. Gotujemy i podajemy z podsmażomą słoniną.

  2. Jeżeli zostanie nam farszu to dodajemy do niego jajko i mąki i zagniatamy kopytka.Po ugotowaniu namy drugie danie. Są pyszne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 19 lipca 2011 Myślę,że można dodac fetę,bo o twaróg u mnie ciężko.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń