Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ruskie leniwej gospodyni

Dania główne

Autor: eliza67

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano: 11.12.2009

Odsłon: 3352

Dla łasuchów i wcinaczy pierogów ruskich. Nie tak pracochłonne jak pierogi, a smakuje wspaniale. Robię zazwyczaj podwójną porcję, bo szybko znika. Można zapiec w piekarniku z serem żółtym, albo wcinać samo. Doskonałe odgrzane na drugi dzień na patelni. Bardzo syte, bardzo pyszne. Często modyfikuję dodając domowy smaluszek ze skwarkami, wtedy tak wędzonkowo pachnie, tylko bardziej idzie w talię.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę w kosteczkę smażymy na oleju aż zmięknie i zezłoci się. Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę jeszcze ciepłe. Makaron gotujemy al dente.

  2. Do ciepłych ziemniaków dodajemy cebulę, roztarty ser, pieprz. makaron odcedzamy, przelewamy wodą. Jak odcieknie łączymy z farszem. Doprawiamy do smaczku. Potem tylko zjadać.

  3. Na drugi dzień zapiec w piekarniku z serkiem żółtym, popijać kefirkiem.

  4. Polecam zapracowanym gospodyniom.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helcia 14 grudnia 2009 U mnie tez znajdziesz ten przepis:)Ale na ciepło nie próbowalam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń