Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z bobu

Dania główne

Autor: elsteg

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 24

Dodano: 27.01.2008

Odsłon: 1128

Przyrządza się tak jak normalne pierogi z mięsem. Dlatego ilość składników na ciasto i farsz jest zależne od tego na ile osób mają być przyrządzone.

Składniki

  • mąka, bób, cebula, smalec
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy ciasto na pierogi tak jak na zwykłe pierogi z mięsem. Na farsz bierzemy około 1 kg bobu, który gotujemy do miękkości. Następnie skręcamy go w maszynce do mielenie (obieramy lub nie ze skóry). Do farszu dodajemy przyrumienioną cebulkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z ciasta wykrawamy krążki i nakładamy nadzienie formujemy pierogi. Najlepsze są jak po ugotowaniu podsmażymy je na rumiano na patelni. Pycha, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń