Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z cukinią i mozarellą

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20672

Dodano: 21.01.2009

Odsłon: 3358

Wyjątkowo smaczne i tanie danie - koszt jednej porcji 1 zł

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać, cukinię i mozzarellę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę. Dodać cukinię i po chwili smażenia doprawić solą i pieprzem, schłodzić, połączyć z mozzarellą. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Cukinię pokroić w podłużne, cienkie plastry, sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Pozostałą cebulę pokroić w cząstki, zeszklić na oleju i dodać pierogi. Po krótkim smażeniu podawać. Dekorować plastrami cukinii. Pierogi można smażyć na głębokim tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń