Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Jagody przepłukać
Do mąki dodać jajka,letnią wodę,zagnieść wolne ciasto i dobrze wyrobić.Rozwałkować.Wykrawać szklanką kółka,układać na nich jagody a następnie sklejać
Pierogi wkładać do wrzącej osolonej wody,zamieszać i gdy wypłyną na powierzchnię,gotować jeszcze 5 minut.Podawać ze śmietaną wymieszaną cukrem.Posypać jeszcze jagodami
Z tej ilości wyszło mi 65 pierogów