Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z kapustą i mięsem

Dania główne

Autor: Kurka_domowa

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 2846

Dodano: 27.09.2009

Odsłon: 10472

Są po prostu pyszne:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną ugotować do miękkości (jeśli jest bardzo kwaśna to wcześniej przepłukać). Ostudzić, odcisnąć i przepuścić przez maszynkę razem z mięsem.

  2. Jedną cebulę posiekać w drobną kosteczkę, zrumienić na łyżce oleju, dodać mięso z kapustą i chwilę razem smażyć, w między czasie doprawić do smaku. Ostudzić, dodać jedno jajko i bułkę tartą, aby uzyskać spoistą masę.

  3. Z mąki, żółtka, wody i oleju zagnieść miękkie sprężyste ciasto, rozwałkować. Foremką do pierogów wycinamy kółka, nadziewamy farszem i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut od wypłynięcia.

  4. Masło rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pokrojony w kosteczkę boczek i cebulę, chwilę razem smażymy i polewamy tym gorące pierogi. Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 29 września 2009 Myślę, że co najmniej 40 powinno wyjść. Podałam tylko orientacyjne proporcje, bo zawsze robię farsz "na oko", więc za każdym razem wychodzi mi inna ilość.

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Panek 28 września 2009 Ile pierogów mniej więcej wychodzi z takiej ilości farszu? :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń