Do góry

Dania główne Przepis na:

PIEROGI Z KISZONĄ KAPUSTĄ I SEREM

Dania główne

Autor: KLARUS

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 23.10.2008

Odsłon: 2202

Sycące, zdrowe, smaczne, wyjątkowy smak

Składniki

  • mąka, 250dg
  • ziemniaki gotowanwe, 2 kg
  • jajka, 2
  • kapusta kiszona, 1,5 kg
  • boczek, 0,5 kg
  • cebula średnia, 3 szt
  • olej, 100 ml
  • sól pieprz
  • ser tłusty, 0,5-0,75 kg
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Robimy ciasto takie jak na pierogi , ziemniaki ugotowane + mąka i jajka dodać sól i wyrobić. Farsz- gotujemy kiszoną kapustę do miękkości, w tym czasie kroimy boczek w kostkę i wytapiamy na patelni z dodatkiem cebuli / można do smaku dodać troszkę vegetyi soli/ . Po ugotowaniu kapusty płuczemy i lekko nożem szatkujemy na desce . kapustę wsypujemy do pojemnika w którym będziemy mieszać , dodajemy usmażony boczek z cebulką oraz twaróg, wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Z ciasta robimy placuszki napełniamy farszem i gotujemy. Wyciągamy z wody na talerz , polewamy roztopionym masłem lub masłem z tartą bułką i mdlejemy z rozkoszy, są świetne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń