Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Pszenicę zalewam wodą. Garnek przykrywam i odstawiam na całą noc. Na drugi dzień gotuję ją do miękkości.
Mak płuczę i zalewam gorącym mlekiem i zagotowuję. Odcedzam i mielę 3 razy. Pszenicę mieszam z makiem, miodem, rodzynkami, orzechami i cukrem. Chłodzę.
Robię ciasto. Mąkę wyrabiam z jajkami i mlekiem, ciasto cienko rozwałkowuję i szklanką wykrawam krążki. Nakładam farsz i zlepiam krawędzie.
Pierogi partiami wkładam do wrzącej wody i gotuję 3 minuty od wypłynięcia. Wykładam na talerz i posypuję makiem.