Do góry

Dania główne Przepis na:

PIEROGI Z MIĘSEM

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15450

Dodano: 05.02.2009

Odsłon: 23460

Pychotka.

Składniki

  • CIASTO: mąka pszenna (+szczypta soli), ok. 0,5 kg
  • jajo, 1
  • woda
  • olej, 1-2 łyżki
  • FARSZ: ugotowane mięso mielone (najlepiej wołowe), ok. 0,5 kg
  • cebula zmielona, 1
  • sól, pieprz do smaku
  • Zasmażka: cebula, skwareczki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mięsa, cebuli i przypraw przygotowa farsz. Rozczynic ciasto. Rozwałkowac, szklanką wykrawac krążki. Na jeden krążek ciasta położyc trochę farszu, przykryc drugim krążkiem, zlepic. Pierogi ugotowac w osolonej wodzie. Wyłożyc na talerz, polac zasmażką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 06 sierpnia 2009 Proponuję cebulę pokroić w kostke ,zeszklic na tłuszczu ( odrobinie) i,dodac mieso i to wszystko podsmazyć na patelni mieszajac.Według mnie farsz jest lepszy.

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń