Do góry

Dania główne Przepis na:

PIEROGI Z MIĘSEM DROBIWYM I KAPUSTĄ

Dania główne

Autor: juczka

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 330

Dodano: 28.09.2009

Odsłon: 3792

BARDZO SMACZNE.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z MĄKI JAJKA I WODY ZAGNIATAMY CIASTO DAJEMY SOLI DO SMAKU. ZE ZMIELONEGO MIĘSO Z KURCZAKA ORAZ UGOTOWANEJ II POKROJONEJ KAPUSTY ROBIMY FARSZ DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,ORAZ DODAJEMY PODSMAŻONĄ CEBULKĘ,WSZYSTKO DOBRZE MIESZAMY.CIASTO WAŁKUJEMY I WYKRAWAMY SZKLANKĄ PLACKI,A NASTEPNIE NAKŁADAMY FARSZ I KLEIMY,KOŃCÓWKI PRZYGNIATAM WIDELCEM WTEDY PIEROGI SIĘ NIE ROZWALAJĄ.POLECAM SZKLANECZKĘ CZYSTEGO CZERWONEGO BARSZCZU.ACH PYCHA. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

juczka 28 września 2009 WITAM ZAPOMNIAŁAM NAPOSAĆ JKIE PROPORCJR NA FARSZ OKOŁO PÓŁ KG MIĘSKA JA WYKORZYSTUJĘ PORCJE ROSOŁOWE,A KAPUSTY OKOŁO 800G,SMALEC POTRZEBNY DO PODSMAŻENIA CEBULI,KTÓRA LĄDUJE DO FARSZU.POZDRAWIAM:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juczka 28 września 2009 NA SMALCU PODSMAŻAMY CEBULKĘ,KTÓRA DODAJEMY DO FARSZU.PROPORCJE SĄ UZALEŻNIONE OD ILOŚCI DOMOWNIKÓW,ALE PRZECIĘTNIE Z 60 DKG MIĘSKA I 80 DKG KAPUSTY KISZONEJ.PRZEPRASZAM,ALE ZAPOMNIAŁAM NAPISAĆ.POZDRAWIAM.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asionder 28 września 2009 a do czego ten smalec? I jakie proporcje na farsz?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń