Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem i warzywami... PYCHA

Dania główne

Autor: mb1972

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 52

Dodano: 11.02.2008

Odsłon: 2858

bardzo pyszne pierożki z warzywami... trochę inne jak z samym mięsem pycha....można do mięsa wołowego (do rosołu dodać udo od kurczaka lub trochę łopatki i to wszystko po ugotowaniu zmielić i dalej wg przepisu.... REWELACJA.. < mąż mówi i znajomi że nikt takich nie robi jak ja!!!>

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. gotujemy rosół wołowy na włoszczyźnie dodając sól i pieprz albo warzywko - jak do rosołu, po ugotowaniu mięsa i włoszczyzny wyciągamy mięso i część warzyw z rosołu (reszta może być na drugi dzień jako rosół z makaronem) mielimy mięso i warzywa w maszynce dodając po zmieleniu podsmażoną cebulkę (drobno wcześniej pokrojoną) tak zmielony farsz przyprawiamy solą i pieprzem - jak kto woli.... z mąki wody i soli robimy ciasto tak aby nie sklejało się (jak do standardowych pierogów) do ciasta dodajemy margarynę.... i gnieciemy ... na stolnicy rozwałkujemy ciasto posypując mąką.. aby nie przyklejało się do wałka.... wycinamy kółka i kładziemy farsz... sklejamy pierogi i wrzucamy do posolonego wrzątku aż wypłyną... a później to już wykładamy na talerze polewamy tłuszczem albo podsmażonym boczkiem z cebulką..... i SMACZNEGO!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń