Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne ale smaczne :)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 238
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 379
Polecam.
Odsłon: 797
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 238
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 379
Polecam.
Odsłon: 797
Składniki
CIASTO : Do 0,5 KG mąki wbijamy 2 żółtka , dodajemy łyżeczkę soli , dodajemy letnią wodę cały czas wyrabiając.
FARSZ : 2 opakowania mrożonego szpinaku wrzucamy na patelnie , gdy szpinak się rozmrozi dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku oraz rozdrobniony ser feta, całość pyrkocze na wolnym ogniu aż do odparowania nadmiaru sosiku śmietanowego, przyprawiamy, ser feta jest słony więc farszu już nie dosalalam.
przygotowane pierożki wrzucamy do lekko osolonego wrzątku. Wyjmujemy po ok 3 minutach lub jak kto woli po wypłynięciu :)
ja pierożki podalam z jogurtem naturalnym z odrobinką czosnku i zioł.. Dodam że to moje pierwsze w życiu pierogi zaden mi się nie rozkleił podczas gotowania , jestem z tego bardzo dumna :)