Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierośnik

Przepis dnia 2009-02-01
Dania główne

Autor: felicja

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 80

Dodano: 05.08.2008

Odsłon: 43566

jezeli uwielbiasz pierogi "ruskie" ,lecz masz zbyt malo czasu na ich przygotowanie ,polecam "PIEROSNIKA",zaskoczysz smacznie rodzine i przyjaciol .....a satysfakcja kulinarna gwarantowana ;-)

Składniki

  • placki nalesnikowe, 15 szt
  • ziemniaki, 0,80 dkg
  • boczek wedz lub sloninka, 0,30 dkg
  • dobry tawróg, 060 dkg
  • cebula, 3 szt
  • maslo, ok 100 gr
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ugotowane ziemniaki ubic i przstudzic ,boczek pokroic i wysmazyc z cebulka

  2. Do ziemniaków dodać ser i boczek z cebulka, przyprawić sola i pieprzem do smaku .....nadziać farszem naleśniki,złożyć w "koperty" i przysmażać kolejno na maśle na chrupiąco

  3. Podawać gorące z maślanką lub polane gęstą śmietaną...................rewelacja!!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellajaga 26 października 2014 od dawna tak robię bo nie chce mi się lepić pierogów,a tak na marginesie to te naleśniki lepiej smakują na zimno bez opiekania.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamelia0559 27 października 2009 Rewelacyjny przepis. Nareszcie mam spokój z lepieniem pierogów.Zrobiłam lżejszą wersję i podgrzałam w mikroweli.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slda 08 sierpnia 2008 W mojej rodzinie tÄ? potrawÄ? nazywamy "naleÅ?nikopierogi".SkÅ?adniki podobne, tylko proporcje sera i ziemniaków sÄ? odwrotne, tj. wiecej sera - sÄ? smaczniejsze i lepiej siÄ? odsmażajÄ?, np. na drugi dzieÅ? (nadzienie jest bardziej staÅ?e).Ja zawijam je w tzw. "kopertÄ?", wtedy nic z nich nie wypÅ?ywa. Dla dbajÄ?cych o cholesterol polecam jako tÅ?uszcz - olej rzepakowy (wypróbowany). Znakomite do zamrażnia! Moja rodzinka za nimi przepada! Polecam wszystkim

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asiulencja 06 sierpnia 2008 wygląda smakowicie. Nie przepadam za ruskimi pierogami, ale Pierośnika wypróbuję na pewno :)
pozdrawiam :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń