Do góry

Dania główne Przepis na:

pierozance

Dania główne

Autor: gorzka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano: 13.09.2008

Odsłon: 1190

sa pyszne!smakuja jak pierogi ruskie ale jest jedna roznica-pierogi gotujemy a pierozance smazymy.

Składniki

  • maka, 0,5kg
  • soda, 2 lyzki
  • jajka, 2
  • sol, szczypta
  • woda, 2szklanki
  • FARSZ-ziemniaki, 0,5kg
  • ser bialy, 30-40dag
  • cebula, 1 duza
  • olej do smazenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki gotujemy,studzimy i gnieciemy.Cebule kroimy w kostke ipodsmazamy na zloty kolor(na oleju).dodajemy do ziemniakow i sera i mieszamy,doprawiamy sola i pieprzem.skladniki ciasta mieszamy i wyrabiamy,formujemy je i wycinamy krazki np.szklanka,krazki rozwalkujemy na cienkie kola.farsz nakladamy na ciasto brzegi zawijamy formujac okragle placuszki.tak oto przygotowane pierozance smazymy na mocno rozgzanym oleju na zloty kolor po obu stronach.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: pierozance

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń