Do góry

Dania główne Przepis na:

pierozki inaczej

Dania główne

Autor: dzem

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 18.12.2009

Odsłon: 1401

zdrowe, niezwykle aromatyczne i o niepowtarzalnym smaku:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce oleju razem z posiekanym czosnkiem, posolić. Chleb namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć.Soczewicę, pieczarki i chleb zmielić w maszynce. Wbić jajka, doprawić sosem sojowym, solą, imbirem, pieprzem, dodać natkę. Wyrobić na jednolitą masę. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane olejem lub stopioną słoninką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń