Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierożki mamusi

Dania główne

Autor: beeata

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 817

Dodano: 13.10.2009

Odsłon: 8816

Niby mięsne a inne :D

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: mąkę wysypać w kopiec na stole, w środek powoli wlewać bardzo ciepłą wode i zagniatać ciasto, tyle wody aby ciasto było plastyczne.

  2. Farsz: cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć, dodać do surowego mięsa, dodać wszystkie przyprawy do smaku, a na koniec namoczoną wcześniej bułkę i jajko. wszystko wymieszać

  3. Ciasto rozwałkować i szklanką wyciąć kółka, farsz z surowego mięska nakładamy do wyciętych kółek i sklejamy w pół.

  4. Nastawić wodę do wrzenia i posolić, pierogi wkładamy do wody i gotujemy przez 5-7 minut. Następnie odlać pierogi i jeśli ktoś lubi to odsmażyć je na patelni :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wabik 11 grudnia 2009 4. odlać można wodę, pierogów się odlać nie da!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 13 października 2009 Pierogi w kazdej postaci sa pyszne,robiłam kiedys podobne i musze przyznac ,że są naprawde dobre ,a do tego surówka z kapusty.....marzenie

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 13 października 2009 fajny pomysl, bo nie trzeba marnowac czasu na gotowanie miesa najpierw :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń