Do góry

Desery Przepis na:

Pierożki z bananami i czekoladą

Desery

Autor: agus05

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 14

Dodano: 16.10.2009

Odsłon: 1236

są nietypowe i bardzo dobre ;)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z drożdży, mleka, soli, cukru i 1 łyżki mąki robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia. Masło roztapiamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka i rozczyn-zagniatamy. Wlewamy roztopione zimne masło i wyrabiamy ciasto.

  2. Ciasto rozwałkujemy na placek grubości 0,5-1cm i wycinamy krążki. Nakładamy pół łyżeczki czekolady i półplasterek banana grubości 0,5cm, sklejamy. Smażymy w głębokim tłuszczu, tak jak pączki. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń