Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do barszczyku lub na imprezę podane z dipami
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 151
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7593
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 205
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 211
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 151
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7593
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 205
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 211
Składniki
Na patelni rozpuścić masło klarowane i smażyć boczek, pieczarki oraz cebulę aż się zrumienią.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na równe kwadraty o boku ok 7cm. Na każdy z nich rozłożyć po łyżce farszu, posypać parmezanem i tworząc trójkąt zlepić boki. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec zgodnie z zaleceniami na opakowaniu ciasta (ok 15 min w 200 stopniach). Wyjąć zarumienione pierożki i od razu każdy posypać szczyptą parmezanu.
Wspaniale pasują do czerwonego barszczu, dipów lub same! By ładnej wyglądały przed włożeniem do piekarnika wierzch każdego pierożka posmarować żółtkiem ( o czym zapomniałam :) ) Smacznego!