Do góry

Desery Przepis na:

Pierożki z ciasta serowego

Desery

Autor: lopsy

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 28

Dodano: 29.11.2009

Odsłon: 12194

Łatwy w wykonaniu smaczne pozwalają zagospodarować nadwyżki sera z własnego gospodarstwa

Składniki

  • ser biały tłusty
  • maka pszenna
  • masło lub margaryna
  • wszystko po tyle samo np po 30 dag
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ser przecisnąć przez praskę lub zmielić dodać masło miękkie i mąkę.

  2. zagnieść wszystkie składniki.Rozwałkować cienko,wykrawać kółka jak na pierogi.Na każde kółko nałożyć porcję marmolady np. z czarnej porzeczki lub ósemki kwaśnych jabłek.Zalepiać tak jak pierogi.Piec w temperaturze 180-200 C aż się mocno zezłocą.Posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń