Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś indycza faszerowana

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 17.04.2009

Odsłon: 9068

Smakowita indycza "kieszonka" z farszem. Zdrowe, białe mięso i ciekawy sposób podania.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś indyka rozciąć, by powstała "kieszeń", natrzeć solą i czosnkiem.

  2. Morele pokroić w kostkę.

  3. Orzeszki uprażyć na patelni.

  4. Chleb tostowy zmiksować z fetą, jajkiem, przyprawami.

  5. Dodać orzeszki i morele.

  6. Farszem tym napełnić "kieszeń". Obsmażyć, podlać rosołem, upiec.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koczan83 30 czerwca 2011 Pomysl wydawal sie byc ciekawy, wyprobowalam i troche sie zawiodlam-mieso wyszlo suche, a nadzienie.... srednie, choc to pewnie kwestia gustu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń