Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podzielne szybkie i zarazem wystawne.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2653
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 329
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 212
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2653
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 329
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 212
Składniki
Pierś myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy Delikatem do mięs, czosnkiem, pieprzem, Listkami laurowymi. Marynata: Tymianek, oregano, trochę soli, musztardę i oliwę łączymy w gładką masę. Marchewki obrać przekroić na pół. Cebulę obrać pokroić na ćwiartki. Do rękawa Wlewamy pól zawartości marynaty, wkładamy natartą pierś indyczą i zalewamy ja drugą połową marynaty. Następnie wrzucamy pokrojone na pół marchewki i ćwiartki cebuli . Polecam wetrzeć marynatę rękoma w sztukę mięsa. Zamykamy rękaw. Odkładamy do lodówki na jak najdłużej. Ja robię to dzień przed pieczeniem. Mięso pieczemy 2 godziny. Jednak po godzinie pieczenia rękaw całkiem rozciąć. Mięso polać obficie powstałym tłuszczem, i piec kolejną godzinę. Podczas pieczenia podlejcie mięso tłuszczem kilka razy. Uwaga jeśli mięso waży więcej niż półtorej kilograma należy piec je dłużej niż 2 godziny. Ja podałam plastry mięsa z sosem pieczeniowym.