Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla koneserów ;)
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36169
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 366
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36169
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 366
Składniki
Indyka opłukać, rozłożyć, posolić i popieprzyć. Zwinąć i zawiązać nitką. Cały puc mięsa obsmażyć na złoto ze wszystkich stron, aby białko się ścięło. Przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody, wrzucić ziele, goździki i szczyptę estragonu. Dusić 30-40 minut, pod przykryciem, polewając mięso od czasu do czasu wytworzonym sosem.
Gotowe mięso ostudzić, pokroić w plastry.
Zrobić sos: śmietankę połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami, przyprawić estragonem, odrobiną soli i pieprzu.
Połączyć mięso z sosem, podgrzać i serwować z ryżem. o06.2009