Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczak w sosie szpinakowym

Dania główne

Autor: reszeczka

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 66

Dodano: 10.01.2010

Odsłon: 7543

łatwe i szybkie do zrobienia

Składniki

  • pojedyncze piersi, 2
  • szpinak (świeży lub mrożony), 10 dkg
  • serek maskarpone, 10 dkg( 3 łyżki)
  • mleko, 200 ml
  • masło, 1 łyżka
  • czasnek, 1 ząbek
  • mąka kukurydziana, 1 czubata łyżeczka
  • vegeta, biały pieprz,gałka muszkat.
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi pokroic w grubsze paski, obsmażyć na maśle doprawiając vegeta.

  2. Dodac pokrojony szpinak, dusić około 3 miuty.Doprawic pieprzem, gałka muszkat. Przecisnąc czosnek przez praske. Podlac mlekiem.

  3. Dołożyc serek maskarpone i mąke kukurydziana, dobrze wymieszac i zagotowac.

  4. Jesli bedzie na wasz gust za geste to dolać mleka a jeśli za rzadkie to dosypac mąki. Ale mysle ze podane proporcje sa w sam raz :) Oczywiscie doprawiamy w/g uznania podanymi przyprawami. Podajemy z makaronem penne lub z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eloonia 12 stycznia 2010 Hej ;) To co mi się podoba w tym miejscu to możliwość wielkich inspiracji kuchennych dzięki innym gotującym :D Mam nadzieję że ciacha kiedyś umilą popołudnie a ja mam świetny pomysł na czwartkowy obiad... i tak jakoś penne i szpinak się snuły za mną od jakiegoś czasu. Dzięki :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń