Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierś kurczaka na grzance

Przekąski

Autor: malkowa7

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano: 26.09.2008

Odsłon: 2803

Średnio kaloryczne danie, które z pewnością zaspokoi głód. ;)

Składniki

  • 4 nieduże filety z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • 4 kromki tostowego chleba
  • na sos potrzeba:
  • 1/2 filiżanki dżemu z brzoskwiń
  • 2 łyżki sosu chili lub ostrej papryki
  • 2 łyżki musztardy delikatesowej
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety oprószamy solą i smażymy je na oliwie pod przykryciem ok. 15 minut. Przygotowujemy sos: dżem, sos chili (lub ostrą paprykę), musztardę i miód mieszamy ze sobą, dodajemy sól i pieprz w takiej ilości, by sos miał wyraźnie pikantnie-słodki smak. Połową sosu zalewamy filety, trzymamy pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Podajemy gorące, na lekko zarumienionych grzankach, polane sosem w taki sposób, by lekko je nasączył. Smacznego. ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń