Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka z nadzieniem z pieczarek

Dania główne

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5817

Dodano: 06.07.2008

Odsłon: 14962

Smaczne mięso do obiadu.można wykończyć na dwa sposoby:upiec w piekarniku lub usmażyć w panierce Składniki podane są bez wykończenia gdyż każdy może wybrać co dla niego smaczniejsze!!!!!!

Składniki

  • pierś z kurczaka-pojedyncza, 4 szt
  • pieczarki, 35 dag
  • cebula, 1 szt
  • sól i pieprrz, do smaku
  • olej, 1 łyżka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -na początku polecam przygotować sobie farsz z pieczarek który należy wykonać następująco:pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę,cebulę obrać i posiekać w kosteczkę, następnie razem ze smażyć na łyżce oleju i doprawione do smaku solą i pieprzem,smażyć do momentu odparowania całej wody która wyjdzie z pieczarek i cebuli -następnie każda pierś dokładnie umyć i rozbić na jednakowe(mniej więcej)płaty,każdy płat posolić i popieprzyć i nałożyć na niego farsz i zawinąć każdy jak gołąbki(dlatego jak gołąbki bo farsz nie wypada podczas pieczenia) -następnie wedle uznania albo włożyć do piekarnika na ok 1 g lub o panierować w jajku i bułce i smażyć na oleju ok 15 minut na rumiany kolor

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 24 lipca 2009 Robie identyczne roladki, pyszności ;) Czasem dla urozmaicenia oprócz pieczarek dodaję kawałek sera żółtego i płatek masła.. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń