Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierś kurza faszerowana

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 01.04.2008

Odsłon: 15780

1 porcja - 310 kcal

Składniki

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry sera
  • curry
  • sól
  • szklanka białego wina (wytrawnego)
  • 1/2 litra bulionu drobiowego
  • olej do smażenia
  • łyżka mąki
  • 1/2 pojemnika śmietany
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z piersi kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i na-stępnie naciąć jej w poprzek. Natrzeć solą i curry, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. W każde nacięcie włożyć po plastrze szynki oraz sera. Filety zawinąć, spiąć wykałaczkami, a po-tem obsmażyć je na gorącym oleju z obu stron - na rumiano. Przełożyć do płaskiego, szerokiego rondla, zalać winem i gorącym bulionem. Dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Do sosu powstałego w rondlu dodać śmietanę zmieszaną z mąką. Sos zagotować, polać nim filety. Podawać z marchewką i brokułami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń