Do góry

Przekąski Przepis na:

pierś nadziewana pieczarkami

Przepis dnia 2012-06-17
Przekąski

Autor: goramarcina1

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 13650

Dodano: 29.05.2012

Odsłon: 70598

druga odsłona nadziewanych piersi ,tym razem popis kulinarny mojego męża !!PYCHA!!Pierwotna wersja była na grilla,ale niestety na drugi dzień wylądowała w kombiwarze.

Składniki

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 0,5 kg pieczarek + 1 większa cebula + 1,5 łyżki masła
  • 100 ml słodkiej śmietany do pieczarek
  • sól,pieprz,czosnek granulowany do smaku
  • 300g cienkich plastrów wędzonego boczku
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z piersi wykroić 8 płaskich porcji,rozklepać,ale nie na wylot.Przyprawić z ubu stron.Odstawić.

  2. umyte i pokrojone pieczarki przysmażyć z pokrojoną cebulą na maśle ,jak już sok odparuje dodać śmietanę i znowu smażyc do odparowania,przyprawić solą i pieprzem.

  3. na każdy kawałek miesa położyć 1 plaster boczku i jedną łyżkę farszu z pieczarek.Zwinąć i gotowe pozawijać każdy w 3 plastry boczku,spiąć wykałaczkami.

  4. Teraz tylko na grill,albo do piekarnika.Piec na rumiano,tj.ok. 0,5 godz.

  5. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amistad 06 września 2012 pychota, odpowiednio ładnie podana może z powodzeniem robić za wykwintne danie dla specjalnych gości

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 07 lipca 2012 Masz naprawdę super przepisy ten też do ulubionych :-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 czerwca 2012 Z serem pleśniowym może być ciekawy smak , dziękuję za podpowiedż - na pewno wykorzystam pomysł.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olunia_lol2 17 czerwca 2012 Wyglądają świetnie. Ja robię bardzo podobne dodając ser pleśniowy do pieczarek nadaje ciekawy smak całości ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

embepe13 31 maja 2012 Jak mężczyźni złapią tego bakcyla, kucharzą czasami lepiej od nas. Tylko te rękawy zapięte na ostatni guzik :))) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń