Do góry

Przekąski Przepis na:

pierś nadziewana pieczarkami

Przepis dnia 2012-06-17
Przekąski

Autor: goramarcina1

Przepisów i artykułów: 483 Ocena: 10745

Dodano: 29.05.2012

Odsłon: 70171

druga odsłona nadziewanych piersi ,tym razem popis kulinarny mojego męża !!PYCHA!!Pierwotna wersja była na grilla,ale niestety na drugi dzień wylądowała w kombiwarze.

Składniki

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 0,5 kg pieczarek + 1 większa cebula + 1,5 łyżki masła
  • 100 ml słodkiej śmietany do pieczarek
  • sól,pieprz,czosnek granulowany do smaku
  • 300g cienkich plastrów wędzonego boczku
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z piersi wykroić 8 płaskich porcji,rozklepać,ale nie na wylot.Przyprawić z ubu stron.Odstawić.

  2. umyte i pokrojone pieczarki przysmażyć z pokrojoną cebulą na maśle ,jak już sok odparuje dodać śmietanę i znowu smażyc do odparowania,przyprawić solą i pieprzem.

  3. na każdy kawałek miesa położyć 1 plaster boczku i jedną łyżkę farszu z pieczarek.Zwinąć i gotowe pozawijać każdy w 3 plastry boczku,spiąć wykałaczkami.

  4. Teraz tylko na grill,albo do piekarnika.Piec na rumiano,tj.ok. 0,5 godz.

  5. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amistad 06 września 2012 pychota, odpowiednio ładnie podana może z powodzeniem robić za wykwintne danie dla specjalnych gości

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 07 lipca 2012 Masz naprawdę super przepisy ten też do ulubionych :-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 czerwca 2012 Z serem pleśniowym może być ciekawy smak , dziękuję za podpowiedż - na pewno wykorzystam pomysł.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olunia_lol2 17 czerwca 2012 Wyglądają świetnie. Ja robię bardzo podobne dodając ser pleśniowy do pieczarek nadaje ciekawy smak całości ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

embepe13 31 maja 2012 Jak mężczyźni złapią tego bakcyla, kucharzą czasami lepiej od nas. Tylko te rękawy zapięte na ostatni guzik :))) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń