Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka pod pierzynką

Dania główne

Autor: lasuch-09

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 808

Dodano: 13.11.2009

Odsłon: 25209

Szybie i smaczne

Składniki

  • piersi z kurczaka
  • pieczarki usmazone z cebulką
  • starty żółty ser
  • pikantny majonez
  • keczup
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka lekko rozbić na kotlety ca 0,5 cm , doprawić wg uznania.

  2. Ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem.

  3. Następnie kotlety lekko posmarować keczupem i oprószyć żółtym serem.

  4. Następnie położyć pieczarki, posmarować trochę grubiej majonezem, a na końcu posypać jeszcze odrobiną startego sera.

  5. Wstawić do zimnego piekarnika. Ustawić temperaturę na 200 st. C i po 20 minutach danie jest gotowe.

  6. Proste prawda?

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker12 03 grudnia 2010 wyśmienite, wypróbowałem, rodzinka zachwycona, przepis godny polecenia :) dzięki za przepis

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lasuch-09 19 listopada 2010 W tym przepisie używamy surowych piersi z kurczaka.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker12 19 listopada 2010 mam pytanko czy trzeba najpierw usmażyc normalnie panierowane w bułce kotlety ? czy na surowe mięso kłaść pieczarki i ser

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 18 listopada 2009 To dzisiaj było na obiad smakowało wszystkim rewelacyjnie! Dzięki.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń