Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszna pierś z kurczaka.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Umyć pierś pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Ponacinać nożem (zrobić kratkę. Przyprawić: solą, pieprzem cytrynowym, lubczykiem i kurkumą. (Nie przesadzać z kurkumą - ma intensywny aromat) Przełożyć do pojemnika i odstawić do lodówki na 10 minut. Na patelnię wlać 1 łyżkę oleju i podgrzać patelnię. Ułożyć filety z kurczaka i czosnek pokrojony w plasterki, wlać odrobinę wody.
Dusić pod przykryciem aż pierś będzie miękka. Należy pamiętać o częstym podlewaniu piersi wodą, będzie soczysta.