Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie.

Przekąski

Autor: sikorka21

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3032

Dodano: 17.02.2008

Odsłon: 33537

Pierś o bardzo oryginalnym smaku, znakomita na proszoną kolacje lub codzienny obiad.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka oczyścić z błony,opłukać i pokroić na cienkie paseczki, miód wymieszać z musztardą i przyprawami, kurczaka zalać marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę,(najlepiej na całą noc) kurczaka w żaroodpornym naczyniu wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po około 30-40 minutach potrawa jest gotowa. Swietnie smakuje z ryżem lub kaszą kus kus,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń